Ennek a technológiának a segítségével az előfizetőink internet kapcsolatai hatékonyabban adminisztrálhatóak. A PPPoE az angol Point-to-Point Protocol over Ethernet mozaikszava, magyarul pont-pont protokoll Etherneten keresztül. A PPPoE teszi lehetővé, hogy a hagyományos analóg modemes hozzáféréshez hasonlóan „betárcsázzunk” DSL-alapú kapcsolattal is, vagyis azonosítsuk magunkat a szolgáltató felé. A Point-to-Point Protocol (PPP) az analóg modemekhez kidolgozott eljárás erre, melyek soros porton (mint a régi egerek) keresztül kapcsolódtak a PC-hez. Az ADSL megjelenésével azonban a soros port korlátozóan lassúnak számított már, így az ADSL-modemnek egy gyorsabb felületet kellett találni a PC felé, mely kézenfekvő módon a Ethernet lett. Az Ethernet azonban önmagában nem képes a kapcsolat ellenőrzött, védett felépítésére, így az ezt elvégző PPP csomagokat kellett Ethernetbe ágyazni. A PPPoE révén ugyanúgy be tudunk jelentkezni egy érvényes felhasználónévvel és jelszóval a szolgáltatóhoz a PC-nkhez (esetleg routerhez) Etherneten csatlakozó ADSL-modemen keresztül, mint ahogyan modemmel is lehet. A Windows 95, 98 és Me operációs rendszerek alapkiépítésben nem tartalmazzák a PPPoE protokollt, így azt telepíteni kell, a Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 beépítve használja már.

A fix IP-címet azoknak a ügyfeleknek ajánljuk, akik székhelyükön saját szerver szolgáltatást (FTP, web, levelező, kameramegfigyelő rendszer, stb.) szeretnének üzemeltetni, illetve olyan vállalati környezetben dolgoznak, ahol pl. a távmunka igénybevételéhez feltétel a rögzített IP cím használata.
Felhasználási területek: kamera üzemeltetés, VPN hálózat, online céges arculat létrehozása: cégneves weboldal , webshop, autovizsga állomások, stb.

A fix IP-cím lehetőséget teremt arra, hogy az ügyfél csatlakoztatott végberendezése (számítógép vagy router) a szolgáltató hálózatán mindig ugyanazt az IP címet kapja, ezzel könnyebbé téve bizonyos szolgáltatások igénybevételét. (Szemben a dinamikus IP címmel, ahol egy feljelentkezés alatt az IP cím nem változik, de a két egymás után történő bejelentkezés során nem biztos, hogy ugyanaz, vagyis megváltozhat)

Az IP-cím (Internet Protocol-cím) egy egyedi hálózati azonosító, amelyet az Internet Protocol segítségével kommunikáló számítógépek egymás azonosítására használnak. Minden, az internetre kapcsolt számítógépnek van IP-címe, de egy-egy konkrét cím nem kötődik feltétlenül egy-egy géphez: egyes gépeknek több címük is lehet (ilyenkor a különböző címek rendszerint a számítógép különböző hálózati eszközeit azonosítják), vagy több gép osztozhat egy címen (például NAT vagy proxy használata esetén), vagy a gép IP-címe rendszeresen változhat (ez különösen a lakossági internetszolgáltatón keresztül kapcsolódó otthoni számítógépekre jellemző).
IPv4 szerinti IP-címek 32 bites egész számok, amelyeket hagyományosan négy darab egy bájtos, azaz 0 és 255 közé eső, ponttal elválasztott decimális számmal írunk le a könnyebb olvashatóság kedvéért (pl: 192.168.42.1).

lablec logo
ZOLCOMP NETWORK KFT.
H-4024 Debrecen,
Wesselényi u. 47.
(Vígkedvű Mihály u. Petőfi tér felőli vége)
Adószám:

 23884883-2-09

Cégjegyzékszám: 

09-09-022910

  

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 8-16:30-ig

Telefon: 

(+36)52/476-000

Mobil: 

(+36)30/6-280-290Válassza Debrecen és környékének legnagyobb
mikrohullámú internet szolgáltatóját!

ZolComp Network Kft.